smsålån

Ett sms lån är en så kallad högkostnadskredit. Detta är ett typ av lån som definieras av det faktum att räntan är minst 30 procent högre än fastställd referensränta.

smsålån
Att låna pengar via SMS kan vara en snabb men kostsam lösning.

Sms lån – när du behöver pengar snabbt

Ett sms lån är även ett mycket snabbt och smidigt lån som ofta går under namnet snabblån. När man är i behov av att låna pengar snabbt är detta ett lån som man ska ta en titt på. Många långivare av mikrolån tillåter förstagångslånare att låna helt räntefritt, så länge som de betalar tillbaka lånet i tid. När man behöver pengar direkt är det tryggt att veta att man kan ha pengarna på sitt konto ett fåtal timmar efter att man har begärt att få ett lån. Många låneaktörer inom sms lån ser till att varken göra en UC på den som lånar pengar eller ser betalningsanmärkningar som ett hinder.

Det finns självklart en del krav på den som vill låna pengar, vanliga krav är att man behöver vara minst 18 år gammal (många låneaktörer kräver att man är minst 20), därefter behöver man någon typ av inkomst. Hur mycket man behöver tjäna per år varierar en hel del mellan olika aktörer. Du behöver vara svensk medborgare och ha ett svenskt mobilnummer. En del aktörer kräver även att du är skriven i Sverige vilket innebär att du inte kan ta ett svenskt sms lån om du bor utomlands.

Mikrolån utan krav på säkerhet

Ett mikrolån är dessutom en typ av blancolån, detta betyder att du som ansöker om lånet inte behöver lämna någon säkerhet eller information om vad du ska använda pengarna till. Detta innebär att du kan använda dig av lånet för att exempelvis åka på semester, köpa en ny platt-tv eller betala hundens veterinärräkning. Det kan vara en möjlighet för dig att uppfylla en dröm som du länge har eller bara att gå runt i slutet av månaden. Så länge man kan betala tillbaka på lånet i tid behöver man sällan betala någon ränta alls.

Det är viktigt att man läser regler och villkor för det lån som man väljer att teckna. När man tar ett lån skriver man på ett kontrakt och detsamma gäller även snabblån. Genom att jämföra olika snabblån kan man få en schysstare deal, något som ofta är gemensamt för olika typer av sms lån är det faktum att man ansöker om dem online idag. Denna typ av lån kom till Sverige under 2006 och då fungerade det så att man skickade ett sms till ett nummer när man behövde låna pengar. Processen är fortfarande mycket enkel och det tar oftast endast ett par minuter att få sitt lån beviljad. I och med att man inte tar någon UC på dig är detta inte något som kommer att synas på din kredithistorik heller. Därav spelar det ingen roll hur många mikrolån som du tar så länge du ser till att betala tillbaka dem i tid. De kommer inte påverka dina chanser att få låna pengar i framtiden.