Ibland är man i akut behov av pengar, andra gånger kan det vara så att man önskar att köpa något. Det finns i dag möjlighet att ta lån på nätet som man kan använda till vad man vill. Det gör att du har möjlighet att uppfylla dina drömmar oavsett vilken konsumtion som krävs för att nå dem.

Låna 100.000 utan säkerhet

I och med att det finns blancolån på nätet behöver du varken lämna en säkerhet eller berätta vad du ska använda pengarna till. Det skapar en större frihet för dig, till exempel kan du låna till bil, reparation av bil, låna till företaget eller låna till investering.

När du är i behov av ett lån kan du ofta få detta på ett fåtal minuter efter att du har lämnat in din ansökan. Dock finns det en del krav när du vill låna pengar. Först och främst behöver du vara minst arton år gammal, många låneaktörer kräver att du är äldre än så. Ibland krävs det att du har fyllt 21 år för att du ska få ta ett lån. Det brukar även finnas en högsta åldersgräns för den som vill låna, vanligtvis ligger den åldern på 65-70 år. Du måste dessutom ha ett svenskt mobilnummer som är registrerat på dig, vara folkbokförd i Sverige och du får inte ha några pågående skulder hos Kronofogdemyndigheten.

Huruvida låneaktören gör en UC på dig eller inte beror på vilken låneaktör du väljer, några gör en kreditupplysning, andra inte. Det krävs som gott som alltid att du har en inkomst för att du ska få låna pengar. Inkomsten som krävs brukar ligga på omkring 10.000 kronor i månaden. Det är viktigt att du alltid ser till att läsa regler och villkor när du har bestämt dig för att låna pengar av en aktör.

Lån till både nödsituationer och konsumtion

En del företag erbjuder räntefria lån så länge som du betalar tillbaka i tid, men om du inte följer amorteringsplanen kommer räntan att öka markant. I och med att du kan ta blancolån utan säkerhet är räntan för den här typen av lån betydligt högre än om du tar ett lån där du kan lämna en säkerhet, det vill säga något som motsvarar lånesumman och som kan säljas om du inte kan betala tillbaka lånet. Samtidigt är det en trygghet att ha tillgång till lån online. Tänk dig att motorn skär ihop på din bil eller att din hund blir sjuk eller skadad och du behöver betala en dyr veterinärräkning. Vid sådana tillfällen kan ett blancolån hjälpa dig.

Det är inte bara vid nödsituationer som du kan använda dig av denna typ av lån utan även i fall gällande konsumtion, till exempel när du behöver en ny dator eller vitvaror till köket. Det är nämligen du själv som bestämmer vad du ska använda pengarna till. Se till att ta ett par minuter att jämföra olika låneaktörer och läsa igenom villkoren ordentligt innan du tecknar ett avtal.