Ett smidigt lån som har blivit allt mer populärt är ett kreditlån. Detta är faktiskt ett lån som nästan alla med ett kreditkort har tillgång till. Det går dock att vända sig till en långivare för att få ett kreditlån beviljat även om man inte har ett kreditkort. Det fungerar helt enkelt så att långivaren beviljar en Kontokredit som du har tillgång till innan dess att du behöver låna pengar.

Kreditlån – ett flexibelt sätt att låna

Om du har en kontokredit på 50.000 kronor innebär detta att du när du vill kan låna upp till 50.000 kronor. Det enda du behöver göra är att överföra din redan beviljade kontokredit till ditt konto. Om du endast behöver låna 10.000 kronor kan du välja att endast föra över krediter för detta. Du kommer dessutom att bara betala tillbaka det som du har lånat. Oftast tillkommer det ingen ränta alls på kontokrediter så länge som du betalar tillbaka i tid. Oftast har du 30 dagar på dig att betala tillbaka beloppet som du har lånat. Om det går längre än 30 dagar behöver du betala ränta på utnyttjat kapital. Procenten varierar en del mellan olika låneaktörer.

Snabbt tillgänliga pengar

Många anser att kreditlån är ett mycket tryggt lån som man alltid bör ha tillgång till. Om du till exempel är på semester och någonting händer och du snabbt behöver boka en flygbiljett hem är detta ett tryggt lån att ha tillgång till om du inte har pengar på ditt konto. I och med att du själv för över krediter när du är i behov av pengar kan man tala om riktigt snabb utbetalning. Du får nämligen in pengarna på ditt konto direkt när du behöver dem. Kreditlån är därför ett lån som inbjuder till spontanitet och om du inte alltid vill vänta på att länen ska komma in på ditt konto innan dess att du spenderar är detta ett bra lån för dig. I och med att du redan är beviljad lånet kommer det inte att tas någon UC på dig när du är i behov av pengar. Därför är detta inte ett lån som påverkar dina möjligheter att låna i framtiden. Om man tar många lån där det sker en UC kan detta göra så att låneaktörer väljer att inte låna ut pengar till dig. Ett kreditlån har visserligen en något högre ränta än ett vanligt lån, dock finns det många fördelar som kommer med detta typ av lån.

Om du har ett kreditkort kan du ofta få bonusar genom att använda det. Emellanåt kan det handla om att sitta i VIP loungen när du ska flyga eller billigare bensin när du tankar. Du behöver inte heller betala på kredit för att du ska kunna ta del av bonusen, det enda du behöver är att betala med kreditkortet. På ett kreditkort kan du nämligen även ha pengar insatta på ett konto som är dina, därefter när pengarna är slut börjar krediten att användas.