låna pengar

Ett blancolån är ett lån som du kan ansöka om utan att lämna säkerhet, det till skillnad från lån med säkerhet, då det som pengarna lånas till ofta fungera som säkerhet. Det kan till exempel vara ett hus eller en bil. Lån utan säkerhet kan vara ett alternativ till detta om du är i behov av att låna pengar snabbt, och kanske inte heller lika höga summor som när du ska köpa ett hus. Du kanske planerar att åka ut och resa under ett år eller ville renovera huset. När du tar ett blancolån behöver du inte berätta för långivaren vad du ska använda pengarna till. De tar istället en titt på din återbetalningsförmåga.

Krav för Blancolån

För att du ska få ta ett blancolån krävs det att du är minst 18 år gammal, bosatt i Sverige och har ett svenskt mobilnummer. Många låneaktörer kräver även att du är svensk medborgare. Du får inte ha några pågående skulder hos kronofogden, men många gånger går det bra att ha en eller flera betalningsanmärkningar. Du behöver även ha en inkomst. Hur mycket du behöver tjäna i månaden varierar mellan olika låneaktörer men oftast rör det sig omkring 10 000 kronor efter skatt. När du tar ett lån är det vanligt att det tas en kreditupplysning på dig, men detta är inte fallet med alla blancolån. En kreditupplysning är bra för lånegivaren när de ska bedöma din betalningsförmåga. Varje UC som tas på dig syns i din historik, vilket innebär att om det har tagits många UC på dig kan det se ut som att du har tagit väldigt många lån och detta kan leda till att du blir nekad i framtiden när du vill låna pengar. Därför är det någonting som du vill undvika när du lånar pengar.

Blancolån – när du vill ha pengarna snabbt

Blancolån bjuder även in till spontanitet i livet i och med att det sker en utbetalning direkt när ditt lån har blivit godkänt. Om du vill använda pengarna till att köpa en båt och segla världen runt eller till att ta motorcykelkortet kan du därmed göra det. Ett blancolån går ofta från 5000 kronor upp till 500 000 kronor. Förstagångslåntagare kan ha ett lägre tak hos många låneaktörer. Om du är en lojal kund av denna typ av lån och ofta går till samma aktör är det vanligt att de höjer taket för dig i och med att de märker av din återbetalningsförmåga. Det du ska ha i åtanke är att blancolånet ofta har en högre ränta än ett lån med säkerhet. I och med att det kan handla om rätt höga belopp kan det bli en del pengar som du betalar i ränta i slutändan och därför är det viktigt att du ser till att jämföra låneaktörer innan dess du lånar pengar. Detta kan du göra tryggt och enkelt på nätet, du är inte heller tvungen att ta ett lån bara för att du jämför dem.